Activiteiten KBO en Ouderensoos.

Activiteiten 


ouderensoos Biljarten: maandag t/m zaterdag.
Kaarten: bieden, klaverjassen, jokeren op dinsdag- en donderdagmiddag.
Sjoelen: maandag.
Koersbal: woensdag
Rummicub: donderdag
Zaal open van 13.00 tot 17.00 uur
Dorpshuis "De Jeugdhoeve"
carnaval 2015 Zaterdag 23 februari 2019 in de Jeugdhoeve.
Zaal open vanaf 12.45 uur.
Programma begint om 13.30 uur.
Zie voor programma: CS DE KOENKELPOT
De Paerehatse Bellefleurs
bingo
Datums 2019:
zie Bingo

In Dorpshuis "De Jeugdhoeve",
aanvang 13.30 uur
bestuursvergadering Ledenjaarvergadering:
volgende vergadering is op woensdag 8 mei 2019.
informatie en uitnodiging: klik hier

Biljarten / biljartvergadering:
zie Biljarten of klik hier

In Dorpshuis "De Jeugdhoeve",
aanvang 13.00 uur
fietsen Fietstochten:
vanaf mei 2019 worden er weer fietstochten door het Bevelandse landschap georganiseerd. De werkgroep werkt deze uit.
Totale programma 2019: klik hier

busreis Voor- en Najaarsreis:
Dagtocht Leerdam / Linge. DINSDAG 10 september.
informatie: klik hier


Verslagen en foto's van diverse reizen: klik hier

Themamiddag:
woensdag 27 februari 2019, het thema is: Levenstestament.
Deze middag start om 13.30 uur in het restaurant van Theresiahof.
Iedereen is welkom. Informatie: klik hier


Kerstviering:
Kerstviering donderdag 19 december 2019: informatie: klik hier
Verslag en foto's van de Kerstviering 2016 / 2018: klik hier
Verslag van de Kerstviering 2013 en 2014: zie verder op deze pagina.
Oudejaarsmiddag:
Oudejaarsmiddag vrijdag 27 december 2019: informatie: klik hier
Verslag van de oudejaarsmiddag 2013 en 2014: zie verder op deze pagina.

Verslagen activiteiten 


Oudejaarsmiddag 30 december 2014
Maar liefst 62 leden kwamen hierop af. De één om te kaarten en de ander om te biljarten of rummikub te spelen en zo op een gezellige manier samen het jaar af te sluiten. Bij binnenkomst kreeg iedereen van Albert Knuit 2 consumptiebonnen, en een geel lotje met een nummer erop. De kaarters kregen daarnaast nog een blauw lotje met een nummer erop. Twee groepjes waren rummikub aan het spelen, er was een groepje aan het bridgen, een paar groepjes aan het bieden en alle overigens waren even fanatiek aan het jokeren. Het ging er gezellig aan toe in de grote zaal. Veel biljarters, maar ook niet biljarters waren gekomen om op een speciale manier te biljarten. Geluksbord. Op het biljart lag een bord met cijfers. Met de keu moest je proberen de ballen in de vakjes te krijgen. Ook de vrouwen die nooit een keu in handen hadden gehad deden succesvol mee. Het marmottenspel was zelfs voor goed geoefende spelers moeilijk. Je kreeg 5 kansen om de bal tussen de gaten te krijgen. De rode bal telde voor dubbele punten. Het kurkenspel was ook niet makkelijk. Je had 5 kansen om een kurk met een dobbelsteen te raken. De spelen waren bedacht door Jan Rentmeester, Ferdy Grimminck en Wim Geijs, die ook nauwkeurig de puntentelling bij hielden. Tussendoor werd koffie met een oliebol geserveerd en de nodige drank geschonken. Natuurlijk zijn er altijd winnaars en verliezers Zo had Bart Bos het meeste geluk. Hij had zowel de meeste punten bij kurkbiljart als de eerste prijs van alle spelen samen. Bij het marmottenspel had Adrie Verdonk het meest geluk en bij het totaal aantal punten van de 3 spelen werd hij 3 de. Het geluksbiljart werd gewonnen door Han van Craenenbroeck en de 2 de plaats van het totaal werd Wim Geijs. Aan het einde van de middag werd aan het Rad van Avontuur gedraaid om 3 prijzen op de blauwe loten te kunnen bepalen. Er lagen heel veel mooie prijsje klaar voor alle winnaars op de gele loten. Hun lot werd ook door het Rad van Avontuur, bediend door Kees Rentmeester, bepaald. Tot slot sloot onze voorzitter Lau Traas af met ons een Zalig uiteinde te wensen en een gezond 2015.

Foto's van deze dag "zie
Diverse foto's".

Kerstviering 23 december 2014
De viering begon met een viering van Woord en Communie in de H.Willibrorduskerk . Voorganger was pastor Jeanine Heezemans. Pastor Brooijmans is nog herstellende van een herseninfarct en kon derhalve als geestelijk adviseur van de KBO niet voorgaan. Zij werd geassisteerd door de acolieten Lau Traas en Jan Rentmeester. Jo Rentmeester Beulens was de lectrice en Frans Rijk zorgde voor de collecte en ons dameskoor zorgde voor de muzikale ondersteuning. .Een speciaal boekje was voor deze viering samengesteld. Thema van de viering was : "Het licht straalt overal " Zoals onze voorzitter aan het einde zei: een mooie viering ondanks dat het geen eucharistieviering was. Vervolgens gingen we naar de Jeugdhoeve waar koffie en een stukje banketstaaf werd gepresenteerd. Engel Reinhoudt hadden we gevraagd voor het kerstverhaal en een vrolijke noot. Hij vertelde het verhaal van de twee ezels. Een ezel is een last drager en droeg het kindje Jezus, de voorbode om zware lasten te dragen. De dag voor kerst liep heel het dorp uit om de kerk te versieren met o.a. een kerstboom en de kerststal. Dit keer hadden ze een super grote mooie blauwspar. Met 4 man sterk werd deze naar de kerk getransporteerd. Daar aangekomen bleek hij te groot ze zijn om naar binnen te krijgen. Er werden stukken afgezaagd en steeds lukte het niet. En terwijl ze koffie aan het drinken waren dacht Pier die net aankwam het wel te kunnen oplossen en zaagde er nog een groot stuk af. Verwensingen, die niet in dit kerstverhaal passen werden naar zijn hoofd geslingerd. De beelden stonden boven en Pier was wat onhandig en liet de ezel vallen. Die was niet te repareren. Voorde tweede keer kreeg hij de wind van voren : "stomme ezel "'.Hij liep kwaad naar huis en besloot bij het Pastoraal Centrum in Goes een nieuwe te gaan halen en die bleek nog mooier te zijn. Toon dacht er ook zo over en besloot naar Heinkenszand te gaan, want daar zijn genoeg ezels. Uiteindelijk waren er twee ezels. De strijd was alleen welke ezel er uiteindelijk in de stal mocht staan. Er werd een compromis gesloten: Beide ezels mochten in de stal en lagen gebroederlijk naast elkaar. Tijdens de nachtmis vroeg de pastoor aan de kinderen of ze de naam van de ezels wisten. Één van de kinderen riep : "Pier " Met een rood hoofd verliet hij de kerk. Na het boeiende verhaal zong hij o.a. op verzoek het lied : "Pier, Pier, Poezepier". Vervolgens waren er mooie prijzen te winnen bij de kerstbingo die dit keer werd geleid door Kees Rentmeester en Ferdy Grimminck. Tot slot volgde een heerlijk kerstdiner dat goed verzorgd was door Sportfondsen.

Foto's van deze dag "zie Diverse foto's".

Sinterklaasmiddag 2 december 2014
Op 2 december kwamen maar liefst 88 leden af op de gezellige Sinterklaasbingo? Natuurlijk kwamen ze ook voor Sint en Piet, die ook dit jaar weer de tijd hadden genomen aan te komen. Onder het zingen van "Hoort wie klopt daar kinderen "kwamen Sint en Piet de grote zaal binnen. Piet gaf de mensen pepernoten en de Sint schudde mensen de hand. Voorzitter Lau Traas was afwezig en mocht vice-voorzitter Kees Rentmeester de honneurs waarnemen. De Sint riep Hein Balleur, Marijke Stokx en Albert Knuit naar voren. Hij deed dit bij Hein om reden dat hij altijd met zijn auto mensen meeneemt uit Theresiahof en Albert die als duizendpoot allerlei activiteiten doet voor KBO en andere verenigingen. Aan Marijke vroeg hij wat ze op woensdagmiddag altijd met een bal doet in de grote zaal. Marijke legde uit dat dat een koersbal was. En omdat ze ook actief is bij de gymnastiek mocht ze samen met Zwarte Piet een paar strekoefeningen doen. Daarna deden Sint en Piet gezellig een rondje mee en zaten ze gezellig tussen de andere leden aan tafel. Ook het bedienend personeel van de Jeugdhoeve werd niet vergeten. Ook voor hen had hij een cadeautje. Wel moesten zij een liedje zingen. Ook beloofde hij voor ieder aan het einde van de middag een chocoladeletter. Vervolgens brachten zij nog een bezoekje aan de kaarters en de biljarters. Aan Merietje Westdorp - Ars vroeg hij of ze goed kon kaarten. Voor en na het bezoek werd er fanatiek meegedaan met de bingo en de mooie prijzen kwamen bij vele dankbare leden terecht. Dank weer aan Neeltje en Kees Traas die altijd voor hele mooie prijzen zorgen. Dank ook aan Albert Knuit die Kees hielp bij het bingospel.

Foto's van deze dag "zie Diverse foto's".
Spelenmiddag (Oudejaarsmiddag) 27 december 2013.
Ruim 60 leden waren bijeengekomen voor een gezellige spelenmiddag. Vooraf kon men zich inschrijven voor spelletjes op het biljart, kaarten, rummicub en Oud Hollandse spelen en natuurlijk waren er mooie prijzen te winnen.
Op alle onderdelen ging het er fel aan toe.
Op de ene biljart was een z.g. marmottenbak gezet met poortjes waarop een cijfer stond. Het was de kunst om een biljartbal in het gat met de meeste punten te mikken. Op het andere biljart lagen speelkaarten.. Ook hier was nauwkeurigheid geboden om de bal op een kaart terecht te laten komen. Op het laatste biljart een bak met uitsparingen waarin een bal moest blijven liggen.
De kaarters hadden soms amper tijd hun consumptie te nuttigen, zo ook bij de fanatieke rummicubleden.
Tussendoor kwam het bedienend personeel met hapjes, drankjes en een lekkere oliebol.
Niet minder fanatiek was het groepje bij de Oud Hollandse spelen. Het zenuwslopende bibberspel, tolspel, vangstokspel, muizenspel en het hoefijzergooien.
Bij het biljarten was de uitslag als volgt:
1. Han Traas LZ.
2. Adrie Verdonk
3. Kees Peeters
4. Kees Traas
5. Cor Boonman
Uitslag Oud Hollandse spelen:
1. Riet Bos
2. Mina Tempelaars
3. Ria Knuit
4. Corrie van Eijkeren
5. Mevrouw van de Moosdijk
Voor de kaarters en de rummicub was er een extra verloting.
En zo werd het jaar mooi afgesloten.

Foto's van deze dag "zie Diverse foto's".


Kerstviering 20 december 2013.
De Kerstviering begon met een mooie viering in onze kerk. Voorganger was pastor Tom Brooijmans die tevens geestelijk adviseur is van KBO Zeeland. Onze voorzitter Lau Traas en Jan Rentmeester assisteerden als acoliet. Mooie kerstliederen werden gezongen door het dameskoor en ons bestuurslid Jo Rentmeester-Beulens was de liturgische assistente.
Aan het einde van de viering herinnerde de pastor ons eraan dat het jubileum van het 20 jarig bestaan van KBO Zeeland begint met een eucharistieviering de in de parochiekerk van 's-Heerenhoek op zondag 9 februari om 10.30 uur.
Thema: Aan het einde van de tunnel is er licht.
Daarna werd het feest voorgezet in de Jeugdhoeve met o.a een optreden van de s-Heerenhoekse comedy en een boeiend kerstverhaal voorgedragen door Ria Hoogesteger-Geijs.
Een heerlijk goed verzorgd kerstdiner volgde en tot slot keerde ieder tevreden huiswaarts met of zonder prijsjes van de loterij.

Foto's van deze dag "zie Diverse foto's".


Themamiddag WMO 11 oktober 2013.
Op 11 oktober 2013 gaf de heer Martijn de Kok medewerker Zorgloket bij de Gemeente Borsele via de PowerPoint presentatie uitleg over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Wat is er wel en niet mogelijk wanneer je hulp nodig hebt. De gemeente Borsele heeft een eigen unieke aanpak. Er wordt niet gekeken in aanvragen, maar in het oplossen van het probleem. "Ik heb recht op " bestaat niet meer. In een persoonlijk gesprek aan huis wordt gekeken wat iemand zelf kan en daarbij hulp nodig heeft. Zo kan het zijn dat het niet leidt tot een aanvraag maar dat de oplossing gevonden wordt door het inschakelen van mensen uit de omgeving. Er moet een omslag in denken komen van een zorgstaat naar een participatiestaat. Uiteraard stelt de gemeente zich op het standpunt dat zij de plicht hebben te helpen daar waar nodig is. Hebt u een zorgvraag stel deze aan het Zorgloket van de Gemeente Borsele 0113-238315.
De bijeenkomst werd bezocht door 54 KBO leden . Ons KBO lid Jan Traas van de Molendijk is lid van de WMO Raad Borsele. De raad heeft o.a. de taak op zich genomen om toe te zien op een goede uitvoering van de wet en advies uit te brengen.
Op de bijeenkomst was ook Rinus Menheere aanwezig. Rinus is één van de twee vrijwillige KBO adviseurs . Kijk op onze site onder ledenservice wat hij voor u kan betekenen.Ouderencarnaval 2013
Op zaterdag 2 februari organiseerde Stichting "De Koenkelpot" onder bezielende leiding van Prins Richard de Eerste en zijn raad van Elf een speciale middag voor de 55 +. Veel van de 113 aanwezigen behoren tot onze KBO leden.
De organisatie was in handen van "De Paerehatse Bellefleurs" die "De Jonkies" hadden uitgenodigd om met liedjes van vroeger de zaal in feeststemming te houden. Ook de Raad van Elf verzorgde een komisch dansoptreden.
De Jeugdnar, Jeugdprinses en hun familie zorgde tot slot voor een leuke musical waarin bekende 's-Heerenhoekse mensen werden uitgebeeld zoals Pier Huizen.
Tot slot bedankte onze voorzitter Lau Traas alle die aan deze middag hun medewerking hebben verleend.

Foto's van deze middag "zie Diverse foto's".pijl omhoog